Как да закупя NFT и какво е дигитален портфейл?

Новини/15 юли 2022/ 26
Как да закупя NFT и какво е дигитален портфейл?

Всяко NFT може да бъде закупено с дебитна или кредитна карта. Покупката ще се осъществява директно на платформите в нашия сайт. Собствеността на закупения дигитален актив ще бъде отразена в блокчейн, а съответният електронен сертификат ще бъде изпратен в посочен от потребителя дигитален портфейл.

Подобен портфейл може да бъде лесно инсталиран на всеки един смартфон чрез приложение и създаване на прост потребителски акаунт. За целта използвайте линка https://phantom.app и следвайте стъпките, описани тук:

  1. Посетете https://phantom.app/download и изберете вашия тип браузър. Следвайте стъпките за да добавите Phantom към вашия браузър. След инсталирането Phantom ще се отвори в нов прозорец.
  2. Ако сте съвсем нов потребител на Solana, изберете „Създаване на нов портфейл“(“Create New Wallet”). Ако сте съществуващ потребител на Solana, идващ от solet, можете да следвате стъпките тук, за да мигрирате вашите съществуващи портфейли към Phantom.
  3. Съхранете своята „Тайна фраза за възстановяване“(“Secret Recovery Phrase”) на безопасно и защитено място. Това е единственият начин да възстановите портфейла си. В нито един момент член на екипа на Phantom няма да ви помоли за тази фраза. Който има достъп до тази фраза, има достъп до вашите средства. Забележка: Вече има интеграция с 1Password за безопасно съхранение на вашата тайна фраза за възстановяване.
  4. Потърсете иконата на Phantom в лентата с инструменти на вашия браузър. Ако използвате Chrome, тя ще бъде в горната дясна част на браузъра ви. Ако не го виждате, потърсете икона приличаща на парче пъзел и щракнете върху нея, за да получите достъп до списък с инсталирани разширения. Там трябва да намерите Phantom, щракнете върху иконата приличаща на карфица, за да го намерите по-лесно в бъдеще.
  5. Запазете 12-те думи, генерирани от системата, които ще ви служат за възстановяване на вашата парола или при смяна на устройството, което използвате за вашия портфейл.
  6. Готово! Вашият портфейл е създаден! Натиснете бутона „Get Started” и ще бъдете изпратени към началната страница.
  7. Ако натиснете иконата в горния ляв ъгъл, ще можете да видите всички настройки на вашия портфейл.